این وبلاگ سعی دارد تا سخنان کمتر شنیده شده رهبر انقلاب امام خامنه ای را که متاسفانه در کمتر رسانهای منتشر و بازخوانی نمیشود را با منبع موثق منتشر کند. متاسفانه رسانه های داخلی و خارجی آگاهانه یا ناآگاهانه سخنان رهبر انقلاب اسلامی ایران را با توجه به سیاست های حزبی خود منعکس میکنند و اصل بیانات رهبری در میان رسانه های سرمایه دار مغفول میماند. با توجه به تشنگی جهانیان به حقیقت ،مطمئنا با منتشر شدن این بیانات متخصصانه و دلنشین الهی امام خامنه ای،دوستداران و اندیشمندان بسیار زیادی مجذوب نائب امام زمان(عج) میشوند . در قسمت برچسب ها موضوعات خود را انتخاب نمائید/
سوال ۱۵/فرزندان فامیل برای عید دیدنی به منزل شما میآیند شما چه اقدامی انجام میدهید؟
الف)۵ هزار تومن بهش عیدی میدم
ب) عیدی بی عیدی، مگه رو گنج نشستم
ج)کتابی جذاب و آموزنده را که مناسب سنشان باشد به آنها هدیه میدهم.
....................
پ.ن
در سال گذشته به پدرم پیشنهاد دادم که به جای عیدی در جهت ترویج کتابخانی کتاب را به جای پول نقد به بچه های فامیل هدیه بدهد.
او هم قبول کرد. من چند کتاب جذاب و آموزنده برای در مقاطع سنی مختلف تهیه کردم و به پدرم دادم.
او هم آنها را به اقوام داد. برخلاف تصور بسیار بسیار استقبال شد.
سخنان مقام معظم رهبری پیرامون کتابخوانی
دو نفر، سه نفرمی نشینند یک نفر برایشان کتاب می خواند را در بین مردم باب کنیم.
(کتاب خریدن باید یکی از مخارج اصلی خانواده محسوب شود.)
(همه افراد خانه ما تقریبا – یعنی شاید بگویمهیچ استثنائی ندارد – شب همیشه در حال مطالعه خوابشان می برد، خود من هم همینطورم.)
(من هر زمان که به یاد کتاب و وضع کتاب در جامعه خودمان می افتم، قلباً غمگین و متاسف می شوم. ) --------------------------------------- این مطلب یکی از مجموعه مطالب "کنکور امر به معروف و نهی از منکر" انتخاب شده است/برای دیدن مطالب این مجموعه اینجا کلیک کنید
بازخوانی سخنان رهبری پیرامون امر به معروف و نهی از منکر
چرا برداشتن یک زباله در پارک را امر به معروف نمی دانیم؟!
چند درصد از افراد جامعه وقتی نام نهی منکر را میشنوند تنها به یاد تذکر به یک خانم بدحجاب نمیافتند؟!!!
تمامی مسلمانان میدانند که فریضه امر به معروف و نهی از منکر مانند دیگر واجبات انسان مثل نماز و روزه بر آنان واجب است، اما متأسفانه این فریضه به صورت فراگیر در جامعه گسترش پیدا نکرده است.
شاید علت اصلی این مهجوریت ضعف در شناخت این فریضه است. حال سخنان رهبر معظم انقلاب را پیرامون این واجب بررسی میکنیم.
ایشان در خطبه هاى نماز جمعه تهران که در تاریخ 25/9/79 برگزار شد میفرمایند:
«بخش دیگرى که باز آن را مختصر عرض مىکنم - که مربوط به عموم مردم است - در درجه اوّل عبارت است از امر به معروف و نهى از منکر در مسائل اجتماعى. البته در مسائل فردى، تقوا بسیار زیاد مورد توصیه امیرالمؤمنین است؛ اما در زمینه مسائل اجتماعى شاید هیچ خطابى به مردم شدیدتر، غلیظتر، زندهتر و پُرهیجانتر از خطاب امر به معروف و نهى از منکر نیست.
امر به معروف و نهى از منکر، یک وظیفه عمومى است. البته ما باید تأسّف بخوریم از اینکه معناى امر به معروف و نهى از منکر درست تشریح نمىشود. امر به معروف، یعنى دیگران را به کارهاى نیک امر کردن. نهى از منکر، یعنى دیگران را از کارهاى بد نهى کردن. امر و نهى، فقط زبان و گفتن است. البته یک مرحله قبل از زبان هم دارد که مرحله قلب است و اگر آن مرحله باشد، امر به معروفِ زبانى، کامل خواهد شد. وقتى که شما براى کمک به نظام اسلامى مردم را به نیکى امر مىکنید - مثلاً احسان به فقرا، صدقه، راز دارى، محبّت، همکارى، کارهاى نیک، تواضع، حلم، صبر - و مىگویید این کارها را بکن؛ هنگامى که دل شما نسبت به این معروف، بستگى و شیفتگى داشته باشد، این امر شما، امر صادقانه است.
وقتی کسی را از منکرات نهی می کنید مثلا ظلم کردن، تعرض کردن،تجاوز به دیگران، اموال عمومی را حیف و میل کردن، دست درازی به نوامیس مردم، غیبت کردن، دروغ گفتن، نمامی کردن، توطئه کردن، علیه نظام اسلامی کار کردن، با دشمن اسلام همکاری کردن و میگویید این کارها را نکن، وقتی که در دل شما نسبت به این کارها بغض وجود داشته باشد، این نهی، یک نهی صادقانه است و خود شما هم طبق همین امر و نهی تان عمل می کنید.اگر خدای نکرده دل با زبان همراه نباشد، آنگاه انسان مشمول این جمله می شود که «لعن الله الامرین بالمعروف التارکین له ».کسی که مردم را به نیکی امرمی کند، اما خود او به آن عمل نمی کند; مردم را از بدی نهی می کند، اما خوداو همان بدی را مرتکب می شود; چنین شخصی مشمول لعنت خدا می شود; این چیزخیلی خطرناکی خواهد شد.»
رهبر معظم انقلاب در ابتدای فرمایشات خود امر به معروف و نهی از منکر را مربوط به عموم مردم میدانند در حالی که بسیاری از افراد و رسانه ها این فریضه را تنها به مسئولین و ستاد امر به معروف و نهی از منکر ارجاع میدهند و مسئولیت این فریضه با ارزش و شیرین را از سر خود باز میدارند.
ایشان در ادامه برای نشان دادن اهمیت امر به معروف و نهی از منکر هیچ خطابی را شدیدتر، غلیظتر، زندهتر و پُرهیجانتر خطاب امر به معروف و نهى از منکر نمیدانند.
رهبر معظم انقلاب این فریضه را زنده و پر هیجان معرفی میکنند این بدان معناست که هیچ گاه امر به معروف و نهی از منکر کهنه نمیشود و همیشه زنده میماند و حتی اثر آن هم همیشه زنده و پویا است. و اینکه رهبر میفرمایند پر هیجان، شاید بدین معناست که فردی که این فریضه را انجام میدهد، هیچ گاه از انجام دادن آن خسته نمیشود چرا که از لحاظ روانی قدمی را برای اصلاح فرد که در نهایت به اصلاح جامعه منجر میشود برداشته است.
در ادامه رهبر معظم انقلاب از این مسئله ابراز تأسف میکنند که معنای امر به معروف و نهی از منکر به درستی تشریح نشده است. چرا که به فرموده خود آقا که در سخنانی دیگر فرمودند: «تا می گوییم نهی از منکر، فورا درذهن مجسم می شود که اگر یک نفر در خیابان رفتار و لباسش خوب نبود، یکی باید بیاید و او را نهی از منکر کند; فقط این نیست. این جز دهم است. نهی از منکر در همه زمینه های مهم وجود دارد. مثلا کارهایی که افراد توانادستشان می رسد و انجام می دهند; همین سو استفاده از منابع عمومی; همین رفیق بازی در مسائل عمومی کشور، در باب واردات، در باب شرکتها و در باب استفاده از منابع تولیدی و غیره..
حال باید ببینیم واقعا تا نقطه مطلوب چقدر فاصله داریم . چند درصد از افراد جامعه وقتی نام امر به معروف و نهی منکر را میشنودند یاد یک خانم بدحجاب نمیافتند؟!
چند درصد از مردم جامعه دعوت به محبت بین دو فرد را امر به معروف میدانند؟
چند درصد از مردم جامعه تواضع کردن را امر به معروف میدانند؟
چند درصد از مردم جامعه همکاری در مسائل مختلف اجتماعی و خانوادگی را امر به معروف میدانند؟
چند درصد از مردم فرستادن یک بلوثوت و یا هدیه دادن یک کتاب ارزشی به هموطن خود را امر به معروف میدانند؟
چند درصد از مردم جامعه پشت چراغ قرمز ایستادن را امر به معروف میدانند؟
چند درصد از مردم جامعه برداشتن یک زباله در پارک یا کوه را امر به معروف می دانند؟
چند درصد از مردم جامعه خاموش کردن یک لامپ اضافه را امر به معروف میدانند؟
چند درصد از مردم جامعه جلوگیری از غیبت یک نفر را نهی از منکر میدانند؟
چند درصد از مردم جامعه جلوگیری از اتلاف نان را نهی از منکر میدانند؟
چند درصد از همین افرادی که این اقدامات را امر به معروف و نهی از منکر می دانند، به قول رهبر معظم انقلاب دل و زبانشان یکی است و مورد لعن خدا قرار نمی گیرند؟
به امید فراگیر شدن و چشیدن این فریضه شیرین در کام مردم مسلمان جهان.